Leopárd ólálkodott a repülőtéren

0
2 811 megtekintés
Swing Szerelem Szulák

Fél órára lezárták Nepál fővárosának nemzetközi repülőterét, mert az egyetlen kifutópályán egy leopárd ólálkodott.

Egy sasszemű pilóta vette észre az állatot. A leopárd hamarosan eltűnt és a légiforgalom újra megindulhatott Katmandu nemzetközi repülőterén. A biztonsági őrök szorgalmasan keresik a leopárdot, amely valószínűleg a repülőtér csatornarendszerében tanyázik. Katmandu nemzetközi repülőterén nem ritka az állatok feltűnése: szent tehenek, kutyák és macskák gyakran akadályozzák a forgalmat az egyetlen kifutópályán.

Minthogy a repülőtér a hegyek között van, ezért a pilótáknak komoly gondot jelent a le és felszállás. Ilyenkor egy állat feltűnése akár végzetes is lehet. Leopárd riadó még nem volt Katmanduban, ahol most attól tartanak: a vadállat nyugodtan berendezkedik a repülőtér csatorna rendszerébe és akár utódokat is nevel majd. Akkor pedig nem lesz elég egy félórás lezárás leopárd riadó miatt.

Forrás: www.vilagszam.hu


Tudtad? Eredetileg úgy gondolták, hogy a leopárd egy hibrid faj, mely az oroszlán és a párduc kereszteződéséből jött létre, és a leopárd általános elnevezése is ebből a hiedelemből fakad; leo, latin szó, melynek jelentése oroszlán, és a pard egy régies szó, melynek jelentése párduc.