Leopárd falt föl egy hároméves kisfiút

0
311 megtekintés
Képünk illusztráció - Kép: photorator.com
Swing Szerelem Szulák
Leopárd falta föl egy vadőr hároméves kisfiát az ugandai Queen Elizabeth Nemzeti Parkban.

Elisha Nabugyerét péntek este fél nyolc körül támadta meg a vad házuk ajtajában – mondta el édesapja, Francis Manana Nabugyere, az ugandai vadvédelmi hivatal (UWA) munkatársa. A kisfiú anyja, aki szintén vadőr, a tragédia idején egyik szomszédjuknál volt az apa elmondása szerint.

Dadája gondjaira volt bízva, amikor a leopárd megragadta és elrohant vele az erdőbe. Hiába indultunk a megmentésére, nem jártunk sikerrel. Később megtaláltuk a koponyáját és néhány másik csontját

– közölte a rendőrség.

A hatóság szóvivője, Bashir Hangi szerint a kisfiú a dadát követte, aki kiment a lakásból, és nem vette észre, hogy a kisfiú utána indult. Hallotta a segélykiáltását, de mire odaért, a leopárd már eltűnt áldozatával.

Bashir Hangi szerencsétlen balesetnek nevezte a támadást, és elmondta, szabályaik alapján intézkednek olyankor, ha szolgálata teljesítése közben életét veszíti egy dolgozójuk vagy annak családtagja.

Keresik a leopárdot, amelyik a gyermeket elragadta, és ha megtalálják, elaltatják,mert ha emberhúst kóstolt, nagy a kísértés, hogy máskor is étvágya támad rá.

Forrás: MTI