Lenyűgöző fotósorozat az Antarktisz kíméletlenül gyönyörű világáról

0
3 922 megtekintés
Adélie-pingvin - Paulet-sziget, Antarktisz - Fotó: Alex Bernascon
Swing Szerelem Szulák
A Blue Ice, a számos díjjal kitüntetett Alex Bernasconi lélegzetelállító fotósorozata az antarktiszi táj kegyetlen szépségéről és az ott élő állatok kemény és kihívásokkal teli életéről. Fantasztikus panorámákon és gyönyörű portrékon keresztül vezet el minket a Föld egyik legtávolabbi pontjára, ablakot nyitva egy olyan világba, ahová a legtöbbünk soha nem juthat el. 
Állszíjas pingvinek egy jéghegyen a Déli-Óceánon
Pancsoló királypingvinek

Adélie-pingvinek halászni indulnak – Brown Bluff, Antarktiszi-félsziget

Adélie-pingvin egy gyönyörű boltíves jéghegy előtt
Aranytollú pingvin – New Island, Falkland-szigetek
Szamárpingvinek egy jégsapkás szigeten – Gerlache Strait, Antarktika – A szorost Adrien de Gerlache fedezte fel először 1987-ben.
Királypingvinek – St Andrew’s Bay, Dél-Georgia

Éppen partot érő szamárpingvin a Falkland-szigeteknél. Ezek az állatok akár 450-szer is lemerülnek egy nap élelmet keresve

A könyvként is megjelent Blue Ice nem csak bemutatja nekünk az Antarktisz rendkívüli és váratlan szépségét hanem fel is hívja a figyelmet erre a veszélyeztetett és védelemre szoruló ökoszisztémára. Az előszót a Scott Polar Research Institute igazgatója, Julian Dowdeswell professzor írta, aki többek között az éghajlat változás következményeit tárja fel az olvasó előtt, míg Dr. Peter Clarkson Antarktisz kutató, személyes tapasztalatait idézi fel arról, hogy milyen kihívásokkal jár ebben a világban élni és dolgozni.

Forrás: discoverwildlife.comthegmcgroup.com