Lenyűgöző fotók egy mocsárban halászó leopárdról

0
371 megtekintés
Swing Szerelem Szulák

Abel Coelho először arra lett figyelmes, hogy az állat a Savuti csatorna partjának közelében ólálkodik. Rögtön készenlétbe helyezte kameráját, a leopárd ugyanis egy szempillantás alatt a sáros vízbe vetette magát, csak másodpercek töredékén múlt, hogy sikerült elkapnia a jelenetet a fotószafarin résztvevő férfinak.

0211 0213 0212

“A szafari vezetője kapott egy fülest, miszerint egy leopárd ólálkodik a környéken, ezért odamentünk megnézni. Láttuk a hatalmas harcsákat a vízben, de sosem gondoltuk volna, hogy vadászni kezd rájuk. Úgy közeledett a leopárd a mocsaras tóhoz, mint a közönséges házimacskák: osonva, lelapulva, settenkedve, aztán hirtelen belevetette magát a sárba. Látszott, hogy nem igazán tetszik neki a mocsár, de megérte az áldozat, hiszen szájában egy hatalmas hallal távozott a helyszínről,” mesélte az 57 éves fotós.

0215 0214 0210

Persze a leopárd rendesen bepiszkította magát a munka közben, de végül sikerrel járt, amint az a képeken is látszik. Ezek az állatok általában madarakat, hüllőket, antilopot, majmot, vagy varacskos disznót ejt áldozatául, de előfordul, hogy a vízben tanyázó halakra vetemedik.

Forrás: dailymail.co.uk, index.hu