Kutyával is lehet strandolni a Borostyán-tavon

0
712 megtekintés
Swing Szerelem Szulák
A napokban hivatalosan is megkezdte működését a zalalövői Borostyán-tónál kijelölt kutyastrand. A tó keleti oldalán, a gát felőli részen mintegy 70 méteres partszakaszt különítettek el erre a célra – írta meg a ZAOL

Nagyon hamar híre ment a kutyastrand megnyitásának, volt olyan nap, amikor mintegy negyven eb futkározott a parton. Hely bőven van, így akár bővíteni is tudják a strand területét, csupán arra kell figyelniük, hogy a gáttól is megtartsák a szükséges védőtávolságot, illetve a strandolókat se zavarják a négylábúak – mondta el Tuboly Béla, a tó strandjának üzemeltetője.

Hozzétette: –  A kutyastrandot kifejezetten az állatok részére alakítottuk ki, tehát a tónak azon a részén emberek számára tilos a fürdőzés – mutatott még rá a Borostyán-tó üzemeltetője. – Ugyanez fordított irányba is működik, a „rendes” strandra kutyát tilos bevinni, ott nem engedhetők be a vízbe az állatok.

Borostyán-tó ősszel – Kép: zalalovo.hu

Belépőjegyet továbbra is a gazdiknak kell majd váltania, a kutyák számára egyelőre ingyenes a belépés – tudta meg a kutyabarathelyek.hu.

Mint írják, a tó felsőbb partszakaszán helyezkedik el a humán strand, ide kutyával nem lehet bemenni, azonban a büfékhez fel lehet sétálni kutyával is, ám fontos, hogy kedvencünket ide látogatva tartsuk pórázon és ne zavarjunk másokat. Természetesen minden gazdi számára kötelező a kutya után a piszok feltakarítása!

Az Őrségben szebbnél szebb tavak biztosítanak lehetőséget a fürdőzésre, strandolásra, horgászatra. A Borostyán-tó 35 hektár vízfelületű, tiszta vizű tó, Zalalövő nyugati határában fekszik. A Zalalövőről Őriszentpéterre vezető út mellett jobbra leágazó bekötőúton közelíthető meg. A közelben kemping és étterem is található.