Kutyát mentettek a tűzoltók a Naplás-tó fagyos vizéből

0
2 075 megtekintés
A bajba jutott kutya mellső lábaival kapaszkodik a vékony jégbe - Kép: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság
Swing Szerelem Szulák
A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltó búvárszolgálatát kellett riasztani ahhoz a kutyához, amelyik alatt pénteken beszakadt a Naplás-tó olvadó jege. 

Kutyát mentettek a tűzoltók a Naplás-tó fagyos vizéből

Kutyát mentettek a tűzoltók a Naplás-tó fagyos vizébőlEgy közepes méretű kutya alatt szakadt be a Naplás-tó már olvadó jege pénteken. A szerencsétlenül járt állathoz a XVII. kerületi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltó búvárszolgálatát kérték a helyszínre, mert a mentést csak búvártechnikával lehetett megoldani. A búvárok kiérkezéséig a tűzoltók folyamatosan nyugtatták a négylábút, amely mellső lábaival kapaszkodott a vékony jégbe. A tűzoltók kötélbiztosítás mellett egy speciális, felfújható mentőszigettel ereszkedtek vízre, majd kimentették a pórul járt ebet. Az ijedtségen kívül nem esett komoly baja. A kutyát végül átadták a Rákosmenti Mezei Őrszolgálatnak.Videó: FKI Videóstúdió

Közzétette: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság – 2018. március 9.

A búvárok kiérkezéséig a tűzoltók folyamatosan nyugtatták a négylábút, amely mellső lábaival kapaszkodott a vékony jégbe. A tűzoltók kötélbiztosítás mellett egy speciális, felfújható mentőszigettel ereszkedtek vízre, majd kimentették a pórul járt ebet. Az ijedtségen kívül nem esett komoly baja. A kutyát végül átadták a Rákosmenti Mezei Őrszolgálatnak.

Forrás: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság/Facebook