Kutyák helyett fekete medvéket nevelt tévedésből egy kínai gazda

0
889 megtekintés
feketemedve Kínában
Swing Szerelem Szulák

Vang Kaj-jü a vietnami határ mellett található Makuan településen él és egy napon, a banánültetvényen, ahol dolgozott, egy vietnami férfi eladásra kínálta neki a láthatóan erős, egészséges csöppségeket. Ígérte, az “ebek”, ha megnőnek, távol tartják majd az idegeneket.

Minderről maga Vang számolt be a kínai médiában, azt is hozzátéve, hogy rendkívül körültekintően viselte gondjukat, az etetés mellett naponta fürdette, ápolta őket. A cseperedő kölykök azonban mintha nem kutyaként viselkedtek volna, a szokásosnál nagyobbra nőttek, ráadásul az étvágyuk is hirtelen megnövekedett, s a birtok potenciális őrei egy idő után, néha-néha szemet vetettek Vang csirkéire.

fekete medve

Szerencsére a gazda nemrég megfordult egy környékbeli ismeretterjesztő vadvédelmi kiállításon, ott beazonosította kedvenceit, és nyomban segítséget is kért biztonságos elhelyezésük érdekében.

“Nagyon szeretem őket, néhányan sok pénzt is ajánlottak értük, de én sosem gondoltam, hogy megválnék tőlük” – mondta a férfi a Hszinhua hírügynökségnek. A helyzet végül, a rendőrség közvetítésével, vélhetően mindenki számára a napokban megnyugtatóan rendeződött.

A vadőrök kapcsolatba léptek a tartományi vadvédelmi és rehabilitációs központ illetékeseivel, s a gazda fájó szívvel ugyan, de elengedte medvéit. Róluk utóbb kiderült, hogy egyikük hím, a másikuk nőstény, körülbelül 3 évesek lehetnek és jó egészségi állapotnak örvendenek.

Az ázsiai fekete medvék a védett fajok közé tartoznak Kínában.

Forrás: MTI
Fotó: bbcworldwide