Kutyája mentette meg a fuldokló férfit

0
256 megtekintés
Swing Szerelem Szulák

“Borzasztóan féltem, mikor Vader beugrott utánam a vízbe. Azt hittem, hogy játszani akar majd, de ha rám nehezedett volna, akkor nem bírtam volna tovább a vízben. A legnagyobb meglepetésemre egyáltalán nem ez történt. A kutyus odaúszott hozzám, majd hagyta, hogy mellényébe kapaszkodjak. Teljes erejéből úszni kezdett,” idézte fel a halálközeli élményt Patrick Mulligan.

A massachusettsi édesapa  rendszeresen jár vitorlázni családjával. Feleségével, két kisfiával és a család 22 hónapos labrador kutyájával, Vaderrel gyakran szelik együtt a habokat.

0108

“Imádjuk felfedezni az eldugott helyeket és szigeteket. Amikor a baleset történt, akkor is éppen felderítetlen terepen voltunk. Ki akartunk kötni a szigeten, a vízbe ugrottam, hogy kikössem a hajónkat.”

A baj akkor következett be, mikor a férfit elragadta az áramlat. Küzdött ellene ahogy csak tudott, de az izmai azonnal begörcsöltek. Mellény nélkül talán pár percig tarthatta volna magát a víz felszínén, ha nincs Vader, elmerült volna. A férfi elmondta, hogy azóta bárhova mennek is, mindig vesznek mentőmellényt, a kutyus pedig megkapta a megérdemelt jutalmát: egy jókora velőscsontot.

Forrás: hir24.hu