Különleges tortával köszöntötték 5. születésnapja alkalmából Ashat, a kiselefántot

0
425 megtekintés
Swing Szerelem Szulák

Tortával köszöntötték a ma ötéves Ashát a fővárosi állatkert gondozói. Nemcsak a Valentin nap miatt különleges ez a dátum, hanem azért is, mert ő az egyik olyan elefánt, aki hosszú idő után született a Fővárosi Állat és Növénykertben. Az tortát az elefántok szája ízéhez igazították a gondozók, amely – a többi között – szénából, zabból és kenyértésztából készült.

„Azért is fontos az ő születésnapja, mert ő itt született nálunk. A budapesti állatkert régóta tart elefántokat, régen több kis elefánt is volt, aztán régen volt egy majd fél évszázadnyi szünet, egy több mint 50 éves szünet, és akkor 2013-ban született a mostani ünnepelt, és erről minden évben megemlékezünk. De szerencsére a két tenyészpár, az ő szülei azóta sem maradtak tétlenek, úgyhogy tavaly novemberben még egy kis elefánttal gazdagodhattunk” – nyilatkozta Hanga Zoltán, a Fővárosi Állat- és Növénykert szóvivője.

A fiatal nőstény indiai elefántborjú boldogan fogyasztotta el meglepetés finomságait, a három hónapos öccsével, Arunnal és anyjával, Angele-lel.

Több szülő is kifejezetten az ünnepelt miatt hozta el gyermekét szerdán az állatkertbe, de akadt azonban olyan visszajáró vendég is az Elefántházban, aki még mindig inkább a pár hónapja született kiselefántra volt kíváncsi.

Valentin nap alkalmából az elkövetkező napokban az állatkert összes lakója kedvezményesen látogatható a Fővárosi Állat- és Növénykertben.

forrás: hirtv.hu