Különleges hangulatú fotósorozat a ritka szfinx macskákról

0
15 617 megtekintés
Swing Szerelem Szulák
Alicia Rius néhány évvel ezelőtt találkozott először szfinx macskákkal, akik az első pillanattól kezdve teljesen lenyűgözték a katalán fotóst. Rius szerint van valami igazán magával ragadó ezekben a szőrtelen macskákban, amely nem engedi, hogy ne szenteljünk nekik figyelmet.

Az állatbarát fotós 2013-ban fedezte fel a szőr nélküli szfinx macskákat, és egyből az egyik kedvenc fotóalanyaivá váltak. Azóta sorra készíti képeit e ritka macskafajta képviselőiről, akiket előszeretettel örökít meg szokatlanabbnál szokatlanabb perspektívából. Alicia Rius különleges hangulatú fotóival a szfinx macskák “furcsa szépségét” és “egyedülálló személyiségét” szeretné bemutatni.

A szfinx avagy kanadai szőrtelen macska a házimacska egyik ritka fajtája, amely természetes mutáció révén csak egy nagyon vékony, pehelyszerű szőrtakaróval rendelkezik. Habár sokan ódzkodnak tőlük, a gazdák és a tenyésztők szerint a szfinxek nagyszerű kedvencek, akik társaikhoz és gazdáikhoz egyaránt nagyon ragaszkodnak, éberek, játékosak, néha ugyan tolakodók, de meglehetősen intelligensek is. Már az ókor óta léteznek szőrtelen macskákról szóló beszámolók. A szőrtelen macskák létéről tanúskodó első fényképes bizonyíték 1902-ből,Mexikóból került elő. Természetes körülmények között nagyjából 15 évenként születik egy-egy szőrtelen példány. A fajta kitenyésztése 1960-as években kezdődött meg Kanadában.

A szfinx testalkata robusztus (hajlamos az elhízásra), feje ék alakú, füle nagy, bajusza nagyon rövid és merev, de hiányozhat is. A fajtaleírás szerint a farok végén és a füleken megengedett a vastagabb szőrzet. Színezetét főként a bőre pigmentációja adja, lehet egyszínű, de tartalmazhat bármilyen mintázatot is.

 

Forrás:imadomamacskam.hu