Közös összefogással mentettek meg egy fészekbe akadt gólyafiókát Tiszadadán

0
204 megtekintés
A felakadt kisgólya mentése - Fotó: Nikoletta Katalin Tálas - Mályi Madármentő Állomás - Facebook
Swing Szerelem Szulák
Fészekbe akadt gólyafiókát mentettek meg közös összefogással a helyi tűzoltók és polgárőrök, valamint a mályi madármentők a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Tiszadadán – írta meg a szeretlekmagyarorszag.hu. A fióka több mint egy órát lógott fejjel lefelé a levegőben a fészekbe akadva, mire sikerült kimenteni. 

A Mályi Madármentő Állomás Facebook oldalán számoltak be a szerencsétlenül járt madár mentéséről.

A madármentők először a tűzoltók segítségét kérték, hogy minél hamarabb próbálják meg levenni a fiókát, de mivel az E-On segítsége is kellett a mentéshez, ezért az áramszolgáltató szakembereit is meg kellett várni. Minimum 1 órát lógott fejjel lefelé a fészek mellett a tiszadadai kis gólya. Közös összefogással végül sikerült kimenteni a madarat, és a polgárőrök vigyáztak rá, amíg a madármentők a helyszínre nem értek.

A felakadt kisgólya mentése – Fotó: Nikoletta Katalin Tálas – Mályi Madármentő Állomás – Facebook

„Kisebb sérülésekkel megúszta a kalandot, de akár a halálával is végződhetett volna a baleset. Minden egyes eltelt perccel csökken a túlélése, hiszen a fejébe tóduló vér és a meleg miatt gyorsan bekövetkezhet a halál.”

– írták a Mályi Madármentők.

Tájékoztatásuk szerint a kis gólya életben van, kapott folyadékpótlást és a sérüléseit is ellátták. Amíg fel nem épül, a madármentő állomáson ápolják.

Felakadt a kis gólya a tiszadadai fészekben. Minimum 1 órát lógott fejjel lefelé a fészek mellett a tiszadadai kis gólya. A tűzoltósággal egyeztetve azt kértük, hogy minél hamarabb próbálják meg levenni a fiókát. Mivel az E-On is kellet hozzá így kiérkezésükig nem tudták levenni. Amire mi odaértünk már leszedték a kis gólyát és a helyi Polgárőrség munkatársai vigyáztak a madárra. Kisebb sérülésekkel megúszta a kalandot, de akár a halálával is végződhetett volna a baleset. Minden egyes eltelt perccel csökken a túlélése, hiszen a fejébe tóduló vér és a meleg miatt gyorsan bekövetkezhet a halál. A kis gólya él! Még ott a helyszínen kapott folyadékpótlást és a sérüléseit is elláttuk. Szeretnénk köszönetet mondani a Tűzoltóságnak, a Polgárőrségnek és az E.On-nak, hogy segítettek. A többi már a mi dolgunk lesz.

Posted by Madármentő Állomás Mályi – Bird Rescue on Friday, August 7, 2020