Közel 160 kutya nyara lesz gondtalanabb a Noé Állatotthonban

0
443 megtekintés
Swing Szerelem Szulák

A szívférgességgel szembeni küzdelem legfontosabb pillére a megelőzés. A piacon már több olyan készítmény, spot-on is kapható, melyek védelmet nyújtanak a szúnyogok csípése ellen. A Noé Állatotthon 159 kutyája kapta meg a héten az egyik ilyen készítményt gyártó és forgalmazó Ceva-Phylaxia Zrt. munkatársaitól a külső élősködőkkel szemben védelmet jelentő kezelést.

“Rohamosan nő a szívférgességgel bekerülő kutyák száma, és ez nagyon nagy terhet jelent a menhelyeknek, így nekünk is. A beteg állatok kezelése nagyon költséges és hosszadalmas, sok esetben még kockázatos is, hiszen hozzánk eleve nagyon rossz állapotban, legyengülve, betegen érkeznek a kutyusok. Az élősködők elleni kezelés, megelőzés azért is fontos nekünk, mert gyakori probléma a legyek csípését követően fellépő sebesedés, bőrgyulladás, ami az állatnak kellemetlenséget, sőt fájdalmat is okoz.” – Schneider Kinga szóvivő, Noé Állatotthon Alapítvány.

0222

A védjegy oltalom alatt álló, speciális adagoló pipettás készítmény, melyet a Ceva fejlesztett ki lehetővé teszi, hogy az oldat az állat bőrére jusson, még hosszú szőrű vagy tömött szőrzetű állatok esetében is. A benne található szer három hatóanyag egyedülálló kombinációja, amelyet úgy formuláztak, hogy a termék gyorsan megoszlik a kutya testfelületén. A készítmény repellens és ölő hatása kontakt útján alakul ki, azaz az élősködőknek nem kell vért szívniuk. Hatásspektruma széles, magában foglalja a kutya legfontosabb külső élősködőit, pl. a bolhát, kullancsot, igazi szúnyogot, lepkeszúnyogot, szuronyos istállólegyet. Hatása kiterjed a bolha fejlődési alakjaira (pete, lárva, báb) is.

“Nagy örömmel segítettünk a Noé négylábú védenceinek. A külső élősködők elleni eredményes védekezés nehéz egy ekkora állományban. A Noé-ban elismerésre méltó tisztaság uralkodik, pedig ennek fenntartása sok és folyamatos (!) munkát jelent. Azt is kiemelném, hogy a kutyák döntő többsége jól szocializált, dacára feltételezhetően nehéz sorsuknak. A gondozóik szemmel láthatóan ismernek minden egyedet, tudják, hogy kihez, hogyan kell közeledni, így nem is volt szükség erőszakra a kezelés során Ez nem mindennapos ennyi különböző múltú és terheltségű állat együttélése esetén! A kutyák zömében boldogan, farokcsóválva vetették alá magukat a kezelésnek, amelyet természetesen bőséges dicsérettel és simogatással zártunk.

0221

Az odafigyelés, a megelőzés fontosságára nem győzzük felhívni a gazdik figyelmét. Igaz, hogy a védelmet nyújtó szerek egy része csak állatorvosi rendelőben vagy patikában szerezhető be, de így legalább folyamatos a kapcsolat a házi kedvenc és az orvos között. Bárki kiszámolhatja azt is, hogy a rendszeres külső élősködő elleni kezelés ára messze alulmúlja pl. a kialakult szívférgesség kezelésének költségeit, nem beszélve a megpróbáltatásokról és az esetleges sikertelenségekről.” – Szilágyi Noémi, állatorvos, Ceva Phylaxia

 

További cikkeinket a témában ide kattintva érheted el:

Így védd kutyádat a szívférgességtől – Tippek a betegség elkerülésére
Halálos veszéllyel fenyegeti a kutyákat a szívférgesség
Kullancsinvázióra figyelmeztetnek a szakemberek