Könyvet adtak ki az állatok szellentéséről

0
962 megtekintés
Swing Szerelem Szulák

Tudományos mű jelent meg az állatok pukizásáról, amelyben többek között azt is megtudhatjuk, hogy a kutyák, a grizzly medvék, de még a csótányok is el el engednek néha egy egy galambot. A tengeri rózsa viszont egyáltalán nem csinál ilyet, a pókokról pedig nem derül ki, hogy eregetik e a gázokat. A kék bálna azonban az abszolút aranyérmes a témában, hiszen ő ereszti a világon a legnagyobbat. 

Daniella Rabaiotti és Nick Caruso jóvoltából könyv jelent meg az Egyesült Államokban, az állatok pukizási szokásáról. Az első hallásra humoros könyvnek van azonban egy igen komoly háttere is, mégpedig a globális felmelegedés, ugyanis az állatok komolyan hozzájárulnak a széndioxid kibocsájtáshoz.

Daniella Rabaiotti, aki egyébként  London csúcsegyetemének, az UCL-nek zoológus PhD hallgatója, elmondta, hogy az egész könyv ötlet akkor pattant ki a fejéből amikor egy családi beszélgetés közben valaki megkérdezte tőle, hogy vajon a kígyók tudnak e szellenteni és ő nem tudott rá válaszolni. reméljük a mű hamarosan magyar fordításban is megjelenik, a könyvesboltok polcain.

Forrás: gizmodo