Kolibrik a kertből

0
6 730 megtekintés
Swing Szerelem Szulák
Az énekes – dalszerző Tracy Johnson évek óta zenél, de emellett van egy különleges hobbija is – kolibrikat fotóz a kertjében. Az instagram-on és a Youtube-on is igen népszerű, amit nem csodálunk, gyönyörűek a szinte ékszernek ható kismadarak.

Johnson, Livermore-ban él, Kaliforniában és minden nap jó fél órát tölt a kertben a kolibrikkal, akiknek mindig sok adag cukros vízzel készül. Az apró madarak már régi ismerősként köszöntik és a folyamatos kapcsolat révén, Tracy mindegyiknek nevet is adott. Állandó szeretettel figyeli napi tevékenységeiket, vitáikat és sokféle személyiségüket, ami befolyásolja azt is, milyen hatású lesz a kép, ami róluk készül.

Cikkeket is ír a témában, többek között arra is ad tanácsot, hogyan érdemes etetni, fotózni és videózni a madarakat. Egyébként az ilyen kicsi, félénk és gyors madarakat nagyon nehéz lencsevégre kapni, általában 100 képből mindössze 15 tiszta kép lesz. De elnézve a fotókat, abszolút megéri ennyit dolgozni értük. Tracy-t számos fajtájú kolibri látogatja, így egy nagyon kis színes csapatnak élvezi a társágát minden nap.

Forrás: worldofanimals.org, hummingbirdsxoxo