Kocsi lopó mackó

0
1 337 megtekintés
Fotó: Mashable
Swing Szerelem Szulák
Különös zajra ébredt augusztus elején, hajnalban, egy amerikai férfi. Bármire is számított, arra biztos nem, amit a kocsijában talált. Mint kiderült, az autóba bemászott valahogy egy medve, és egészen a szomszédos ház kertjéig jutott vele -írja a travelo.

Az eset egy coloradói kisvárosban, Durangóban történt. A zajra az egész család felébredt, de csak a családfő merészkedett ki, hogy megnézze mi történt. Legnagyobb döbbenetére a szomszéd behajtóján találta Subaru típusú kocsijukat, betört hátsó ablakkal. A medve nyilvánvalóan itt mászott be a járműbe, majd alaposan helybenhagyta. Letépte a kormánykereket, kiszakította a rádiót, majd véletlenül kiengedte a kéziféket, és a szomszédos házig gurult vele – egészen a postaládáig, az állította meg végül. Ez azért vélhetően felizgatta a medvét is, mert egy jókora adag ürüléket hagyott hátra a családnak a kocsiban.

Fotó: BBC

Az incidens a szomszédot, Ron Corneliust is felverte, aki ironikusan csak annyit mondott a sajtónak, amikor arról faggatták, mit látott: “Igen, felébredtem a hívatlan látogatóra. Ez hajnalok hajnalán, 5 óra tájban csak akkor szokott előfordulni velem, ha egy medve furikázik az utcámban.”

A környéken az utóbbi időben igencsak megszaporodtak a segélyhívások a külvárosban bóklászó medvék miatt. Ennek az az oka, hogy a szélsőséges időjárás radikálisan csökkentette szegény állatok táplálékforrásait, ezért kénytelenek a kukák között lődörögni, hogy ennivalóhoz jussanak. “Sok éhen pusztult medvebocsra számítunk a hegyekben” – mondta a közeli nemzeti park szóvivője.

Forrás: travelomashable