Kisfilmen az újszülött muntyákszarvas

0
4 238 megtekintés
Fotó: Bagosi Zoltán
Swing Szerelem Szulák
A Mérgesház szomszédságában lakó apró termetű kínai muntyákszarvasoknál 2014 óta négy gida is született. A legifjabb épp két hete látott napvilágot. Most már a közönség is elég jól láthatja, de a gondozók újszülött korában is lefilmezték.

“Bár Állatkertünk története során többször is láthatott nálunk a közönség muntyákszarvasokat, a legújabb időkben 2014-ben kezdtünk el foglalkozni ezekkel a kistermetű szarvasfélékkel. Akkor egy fiatal pár érkezett az Augsburgi Állatkertből, akik igen hamar be is váltották a hozzájuk fűzött reményeket. 2015 augusztusára – vagyis szinte a biológiailag lehetséges legkorábbi időpontban –ugyanis az anyaállat már világra hozott egy gidát. Tavaly áprilisban megszületett a második gida, és még ugyanabban az évben, november végén egy harmadik utóddal is gyarapodott a család. A két héttel ezelőtt, május 26-án megszületett muntyák gida tehát már a negyedik a sorban, ami jól mutatja, milyen remekül szaporodnak nálunk ezek az állatok.”

A legutóbbi jövevény most már elég bátor ahhoz, hogy a kifutó nyíltabb, a közönség számára is jól látható részeire kimerészkedjen. Néhány képkocka erejéig azonban azt is meg tudják mutatni nekünk, milyen volt a gida néhány órás újszülöttnek. Az egyik gondozó ugyanis megörökítette a kicsi első napjának néhány pillanatát. A felvételeken jól látható, hogy az alig néhány órás újszülött máris milyen ügyesen mozog. A patásoknál általános, hogy a kicsik születésük után néhány órával már lábra is állnak.

Forrás: zoobudapest.com