Kiselefánt dömping egy belgiumi állatkertben

0
1 857 megtekintés
A nem rég született kis ormányos - /AFP PHOTO /BELGA/ THIERRY ROGE /
Swing Szerelem Szulák
Hat hónapon belül a harmadik kiselefánt látott napvilágot szerdán egy belgiumi állatkertben, az ázsiai elefántborjú az első nőstény, amely idén a Plackendeal állatkertben született.

“Megszületett a harmadik elefántbébink, három egészséges borjú. Ennél jobban elefántgondozó már nem is lehet boldogabb” – mondta Ben Van Dyck, az elefántok gondozója.

Megszületése után 15 perccel már talpra állt a újabb jövevény, és már stabilan járkál, tökéletesen egészséges – közölte az állatkert.

A legújabb ormányos és a többiek / AFP PHOTO /BELGA/ THIERRY ROGE /

Az elefántcsalád immár 10 főre gyarapodott a Mechelenben lévő állatkertben, amely fajmentő program keretében segíti a veszélyeztetett fajok populációjának újranépesítését.

Családi idill – /AFP PHOTO /BELGA/ THIERRY ROGE /

Az ázsiai elefánt elterjedési területe élőhelyei elpusztítása miatt egyre zsugorodik, ma már inkább Dél- és Délkelet-Ázsiában él. A fajt a Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) jelenleg a veszélyeztetett fajok között tartja számon. Vadon mintegy 15 000 példányra tehető az elefántok száma, fogságban nagyon ritkán szaporodik.

Állatkertekben a legnépszerűbb fajok közé tartozik, mivel könnyebben kezelhető afrikai rokonánál. Sok állatkertben tartanak ázsiai elefántokat, de tartásuk nagy méretük, nagy étvágyuk, fokozott törődésigényük miatt nem egyszerű feladat.

Forrás: MTI