Kilenc élet – Macskás vígjáték sztárszínészekkel

0
421 megtekintés
Swing Szerelem Szulák

A történetben Tom Brand (Kevin Spacey) vakmerő milliárdos, akinek cége a legmagasabb amerikai felhőkarcoló építését fejezi be, de közben hanyagolja családját. Kislánya (Malina Weissman) születésnapjára egy macskát szeretne, de apja ki nem állhatja a macskákat. Végül mégis megveszi Szőrmók urat egy furcsa kisállat-kereskedőtől, Felix Perkinstől (Christopher Walken), ám Tomot szörnyű baleset éri, ami után a macska testében éled újjá.

A rendező Barry Sonnenfeld kasszasiker filmjei között szerepel az Addams Family – A galád család, a Szóljatok a köpcösnek! és a Wild Wild West – Vadiúj vadnyugat. A forgatókönyvet Matt Allen, Gwyn Lurie és Caleb Wilson írta, az operatőr a német Karl Walter Lindenlaub (A sakál, Delfines kaland) volt.

“Az emberek leginkább a sötétebb, gonoszabb karakterekkel azonosítanak, ezért a film nagyszerű lehetőség volt számomra, mert imádok vígjátékot készíteni” – idézte az Oscar-díjas Kevin Spaceyt a Kilenc élet hazai forgalmazója, a Big Bang Media sajtóanyaga.

A film másik Oscar-díjas nagyágyúja, a 73 éves Christopher Walken játssza az excentrikus kisállat-kereskedőt, Felix Perkinst. Walken civilben macskaszerető és már sok cicája volt. A főszereplő nejét, Larát Jennifer Garner alakítja, lányukat, Rebeccát Malina Weissman, aki 2014-ben a Tini nindzsa teknőcökben debütált a filmvásznon.

A vizuális effekteket felügyelő Craig Hayes kapta a feladatot, hogy keverje a film valós macskáit a számítógép által generáltakkal. Szőrmók urat hat különböző macska játssza, valamennyi külön kiképzést kapott, hogy bizonyos feladatokat teljesítsen. A rendező Barry Sonnenfeld súlyosan allergiás a macskákra és kifejezetten kérte, hogy a filmben szereplő cicák a szibériai erdei fajtához tartozzanak, mert az hipoallergén.

“A macskák szinte mindent meg tudnak tanulni, amit egy kutya tud. A különbség az, hogy meg kell őket jutalmazni valamivel, amire vágynak. A kutyák szívesen újra csinálják, a macskák azt nézik, ok, de miért jó ez nekem?” – fejtette ki Christie Miele, az egyik macskabetanító.

Forrás: MTI