Kikelt az első fióka a gemenci fekete gólya fészekben-videó

0
125 megtekintés
Swing Szerelem Szulák

2020 április 29. én reggel kikelt az első fióka a bekamerázott gemenci feketególya fészekben.

A gemenci feketególya-pár egyik tagja 2020. március 3-án reggel 6:31-kor szállt le a bekamerázott gemenci fészekbe. Párja március 15-én érkezett meg. Március 23-án meg is jelent az első tojás, amit az egyik gólya kidobott a fészekből, feltehetőleg azért, mert terméketlennek ítélte meg. Végül 3 tojás költését kezdték el a madarak.

“2020 április 29.-én reggel 9 óra körül kikelt az első fióka, a másodikat 13 órakor láthattuk meg. Az elmúlt években láthattuk, hogy a fiókák túlélése szempontjából mennyire fontos lehet az, hogy ne legyen túl nagy különbség a kikelési időpontok között.”közölte weboldalán a Gemenc Zrt.

Az első fióka kikeléséről videót is hoztunk nektek.

KIKELT AZ ELSŐ FIÓKA!

KIKELT AZ ELSŐ FIÓKA – VIDEÓ! FRISSÍTÉS: MÁR KETTEN VANNAK!2020. április 29-én 9:43-kor rögzítette a webkamera az eseményt. A további két fióka világra jötte az elkövetkezendő időszakban várható. A gemenci feketególya-pár egyik tagja 2020. március 3-án reggel 6:31-kor szállt le a bekamerázott gemenci fészekbe. Párja március 15-én érkezett meg. Március 23-án meg is jelent az első tojás, amit az egyik gólya kidobott a fészekből, feltehetőleg azért, mert terméketlennek ítélte meg. Végül 3 tojás költését kezdték el a madarak.

Posted by Ökoturisztikai Központ Gemenc on Wednesday, April 29, 2020

Forrás: Gemenc Zrt