Kígyóharc a golfpályán!

0
5 475 megtekintés
Swing Szerelem Szulák
Nem ritka, hogy az állatok betévednek a golfpályák buja zöld dombjaira, de egy dél-afrikai golfozó szokatlan látványra lett figyelmes a 14. lyuknál. Két kígyó harcolt egymással úgy, mintha táncolnának.

A mérges fekete mamba néhány lenyűgöző címet visel. Ő a világ leggyorsabb kígyója, eléri az óránkénti 20km/h-s sebességet, és Afrika leghosszabb mérges kígyója – elérheti a 4,3 métert is. Ja, és persze ő a világ egyik leghalálosabbja is.

Cara Treherne golfozó le is filmezte a nem mindennapi jelenséget. Társával még vitatkozott is arról, hogy folytassák-e a játékot, végül nagy ívben kikerülve a kígyókat folytatták a következő lyuknál, de elmondásuk szerint nagyon nehezen sikerült a játékra koncentrálni.

Mellissa Amarello kígyókutató elmondta, hogy valóban nagyon ritka jelenséget láthatunk, ugyanis a kígyók általában nem küzdenek egymással, nem terület birtokló fajták. A szaporodási időszakon túl, a hím egyedek találkozása nem eredményez küzdelmet. Ugyanakkor a nőstények előtt szoktak nem erőszakos, dominancia harcba bonyolódni, feltehetőleg volt egy nőstény mamba a közelben. Ilyenkor megpróbálnak egymás köré tekeredni és lecsapni a másikat, nem harapnak és nem sérülnek meg az egymással vívott harc közben. Amarello szerint a harcuk nem több, mint békés birkózó meccs.