Kifutójával ismerkedik Banu a budapesti állatkert új leopárdhölgye-videó

0
86 megtekintés
Swing Szerelem Szulák

Ha nyitva lenne az Állatkert, a látogatók nap mint nap szemtanúi lehetnének, hogyan ismerkedik kifutójával Banu, a december elején érkezett új perzsa leopárd. De mivel a világjárvány miatt átmenetileg zárva az állatkert egy videóval kell mindenkinek beérni ami a leopárdhölgyről készült.

Azon senki ne csodálkozzon, hogy az állatok kint vannak a havas kifutóban, hiszen a napokban lehullott hó nem akadály ezeknek az állatoknak! Elterjedési területük ugyanis magában foglalja a Kaukázus vidékét, valamint az Alborz és a Zagrosz hegyeit is, vagyis a hó a természetben sem ismeretlen a számukra. A leopárdok, vagy más néven párducok számos alfaja közül azét nő épp a perzsa leopárd a legtermetesebbre, hogy könnyebben védekezhessen a hideg ellen.

“A veszélyeztetett perzsa leopárdokkal 2003 óta foglalkozunk. Első tenyészpárunk, a csehországi születésű Čezi és a francia születésű Nadir nászából négy alomban összesen hét kölyök született: Asszír 2005 júniusában, Bella, Bara és Bahar 2007 júniusában, Csiú és Csenge 2008 szeptemberében, Dante pedig 2013 júniusában. A kölykök persze azóta már felcseperedtek és más állatkertbe kerültek, majd később a már idős tenyészpár is elpusztult. Így mostanában egy új tenyészpárt szeretnénk összehozni, hogy folytathassuk a perzsa leopárdok természetvédelmi célú szaporítását, és persze azért is, hogy látogatóink újra leopárdkölykökben gyönyörködhessenek.”-olvasható a Fővárosi Állat és Növénykert honlapján.

zoobudapest