Kiderült a szegedi kisfóka neme

0
287 megtekintés
Swing Szerelem Szulák

Még a múlt héten adtuk hírül, hogy egy borjúfóka kölyök jött a világra a Szegedi Vadasparkban. Végre az is kiderült, hogy a csöppség nőstény, ez az információ pedig hasznos lehet azoknak, akik részt vesznek az állatkert névadó pályázatán.

Az ifjú borjúfókát a közönség a medencében és a parton is egyaránt láthatja, ugyanis szívesen sütkérezik ott is. Jelenleg természetesen anyatejen él, de idővel majd, ahogy áttér a heringtáplálékra, őt is elkezdik majd tanítgatni, hogy a zseniális fókashow részese legyen. Addig elsősorban az ismerkedésre helyezik a hangsúlyt, hogy ne féljen a gondozóitól. A kisfóka kifejezetten kíváncsinak mutatkozik, így a barátkozásnak nem látszik egyelőre semmi akadálya.

A kisfóka nevére vonatkozó jobbnál jobb ötleteket augusztus 16-ig, az info@zoo.szeged.hu e-mail címre várják a Szegedi Vadaspark gondozói. Arra kérik a közönséget, hogy név kigondolása során figyeljenekk arra is, hogy a kisfókát majd sokszor fogják a nevén szólítani a tréning közben, tehát nem csak ötletesnek, hanem egyszerűnek és karakteresnek is kell lennie a kigondolt névnek!

Forrás: zooszeged.hu
Fotó: Endrédi Lajos