Kétezer négyzetméteres tevekifutót adtak át a Veszprémi Állatkertben

0
277 megtekintés
Kép: Veszprémi Állatkert - Facebook
Swing Szerelem Szulák
A Modern Városok Program első elemeként 2018. június 6-án ünnepélyesen átadásra került a Veszprémi Állatkert új tevekifutója. A 2000 négyzetméteres kifutóhoz két belső boksz, takarmánytároló, valamint egy fedett beálló is tartozik. A 15 főből álló kétpúpú teve karaván nagy örömmel fogadta új, tágas kifutóját. Remélhetőleg az első tevecsikók érkezésére sem kell már sokat várni.

A Modern városok programból kapott 2,5 milliárd forintból az idén hatvanéves Veszprémi Állatkert történetének legnagyobb fejlesztéssorozata valósul meg – mondta az állatkert igazgatója, Török László.

Átadáskor mindenki kapott egy kis nasit – Kép: Veszprémi Állatkert – Facebook

Ennek az első eleme a legmodernebb állatkertészeti eljárások szerint kialakított kétezer négyzetméteres tevekifutó. Ezt követően új játszóteret, állatsimogatót és szavanna-kilátót is átadnak a közeljövőben. A Gulya-dombi területen épül az oroszlánok új kifutója, valamint folyik egy új gazdasági és operatív központ kivitelezése, ahol a háttérintézmények kapnak helyet: személyzeti kiszolgáló helyiségek, állatklinika, karantén, logisztikai központ és takarmánykonyha – tette hozzá az igazgató.

Forrás: MTI, veszpzoo