Keresztapák lettek a harkály mentő tűzoltók-videó

0
401 megtekintés
Swing Szerelem Szulák

Megmentőikről nevezték el az állatvédők azokat a kis harkályokat, akiknek az odúja lakhatatlanná vált a vihar miatt. Budapesten, a Mézeskalács téren egy társasház mögötti fán ragadtak. A harkály-mama próbálta megmenteni kicsinyeit, de nem tudott bejutni hozzájuk, így végül elrepült. A tűzoltók egyesével vették ki a fiókákat az odúból. Így a tűzoltók után elnevezett Norbi, Attila és Ati már biztonságban vannak. Hamarosan szabaddá válhatnak.

A 15. kerületi állatvédő egyesület igy számol be az esetről facebook oldalán:

“Tegnap délután a viharos szél következtében egy magas fának az ága kicsavarodott a Mézeskalács téren, amelyben fakopáncs odú volt. Egy ott lakó kedves hölgy meghallotta a fiókák hangját és látta, hogy az anyukájuk próbál, de sajnos nem tud bejutni hozzájuk, mert az odújuk bejáratánál tört ketté az ág. Értesítette az Önkormányzati Rendészetet, akik azonnal a helyszínre siettek, sajnos 1 fiókát már a földön találtak már nem lehetett rajta segíteni.

Amikor mi is megérkeztünk, közösen felmértük a lehetőségeket, az egyik Rendész, (aki tagunk is egyben) egy létra segítségével felmászott több, mint 6 méter magasságba, de sajnos ez sem volt elég, hogy rendesen hozzáférjen a fiókákhoz. Nem volt más választásunk a katasztrófa védelem segítségét kértük, akik hívásunk után kb. 15 perccel már a helyszínen voltak és megkezdték a kis fakopik szakszerű mentését, figyelve arra, hogy ne repedjen tovább alattuk az ág, véletlenül se nyomják meg őket és a háncsok se okozzanak sérülést rajtuk. Mindenre felvoltak készülve, a biztonság kedvéért egy kifeszített takarót is tartottunk a Rendészet kollégáival az odú alatt, de szerencsére erre nem volt szükség.
3 apró kis fakopáncs fiókát sikerült kiszedniük az odúból sértetlenül.

A fiókákat a kiérkezéző tűzoltókról, megmentőikről neveztük el, így hát fogadjátok szeretettel
Attilát, Norbit és Atit, akik szerencsére épek, hangosak, egészségesek és nem is olyan sokára, amikor önállóak lesznek újra szabadon élhetnek az otthonukban, a természetben.

Odújukat hiába próbáltuk, sajnos nem sikerült megmenteni… Úgy tört ketté az ág, hogy lakhatatlanná vált számukra, és nem védte volna meg őket a vihartól és a ragadozóktól. Találkoztunk a mamájukkal, de ahhoz, hogy sikeresen felcseperedhessenek sajnos el kellett hoznunk őket.
 Mi sem szeretjük a szülőktől való elválasztást, de sajnos ez esetben indokolt volt, reméljük a másodköltés sikeresebb lesz.”

A Tények oldalán egy videó is látható:

https://tenyek.hu/tenyek/335017_tuzolto-keresztapak.html

Forrás: tények, facebook