A karakálok, más néven sivatagi hiúzok sokban hasonlítanak a macskákra, ám a közepes termetű, Afrikában és Délnyugat-Ázsiában élő állatok legközelebbi rokonai a szerválok. Hegyes, pamacsban végződő fülük és rövid farkuk miatt kezdték el őket húznak becézni.

0273 0275

Nevük már csak azért is megtévesztő, mert ezek az állatok kifejezetten kerülik a sivatagos területeket, legszívesebben szavannákon, bozótosokban telepednek le. A karakálok egész évben párzóképesek, 69-78 napos terhesség után jönnek világra az utódok. A kölykök 10 nap után kezdik kinyitni szemüket, legalább 10 hétig szopnak és egy éves korukig az anyjuk mellett maradnak.

0274 0276

A gondozók szerint a kicsik és a mama is remekül vannak, az apróságok szépen fejlődnek, egyre erősebbek és kíváncsibbak. Az anya gondosan neveli és védi őket, általában elbújtatja kölykeit, ahogyan azt a természetben is tenné.

Forrás: zooborns.com

Tweet about this on TwitterGoogle+Pin on PinterestShare on Facebook
Előző Bámulatos videó két hatalmas bálnáról
Következő Egy idős kínai nő lehet az illegális elefántcsont-kereskedelem feje

Érdekelhet ez is

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás