Karácsonykor se veszel rénszarvast… Húsvétra se vegyél nyulat!

0
709 megtekintés
Swing Szerelem Szulák

Egy egészséges nyúl jó esetben akár 8-10 évig is elélhet, ennyi ideig folyamatos figyelemre, gondoskodásra szorul. Ha nem állsz rá készen, hogy ennyi időre elkötelezd magad, semmiképp se vegyél nyulat. Speciális, átgondolt étrendre van szükségük ahhoz, hogy jó egészségben maradjanak, már egy vegyszerekkel kezelt salátalevél is végzetes lehet a számára. Ha nincs időd erre odafigyelni, ne legyen nyulad. Ha zavar a rendetlenség, hogy az első időszakban folyamatosan takarítanod kell a bogyókat, ha türelmetlen vagy emiatt, nem neked való a nyúltartás.

Bármennyire is zárkózottnak tűnhetnek, a nyulak társasági lények, nekik is szükségük van néha a szabad levegőre és a futkározásra. Ha nincs időd rá, vagy helyhiány miatt ez megoldhatatlan, ne tarts nyuszit. Ha nem készülsz fel arra, hogy egy nyúl befogadása azzal is jár, hogy át kell gondolnod a lakásod berendezését, át kell rendezned a tévé mögött futó kábeleket, különben az új lakó jó eséllyel megrágcsálja azokat, ne fogadj be nyulat. A felelősség akkor is téged terhel, ha a nyuszi megbetegedik. Ez sok intézkedéssel és orvosi költséggel járhat, ha nem állsz rá készen, ne vegyél nyulat.

Minden évben rengetegen elmondják, mégsem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy ne vegyünk húsvétra élő nyulat. A nyúl nem plüssállat, játékszer, hanem érző lény.

Ez a bejegyzés az urban:eve blogon megjelent “6 indok, hogy miért ne legyen nyulad húsvétkor sem” című írás rövidített változata. A teljes cikk elolvasásához kattints ide.

Fotó: trunx.me