Jótékonykodni már webes kereséssel is lehet

0
1 309 megtekintés
Kép: depositphotos
Swing Szerelem Szulák
Sokszor vagyunk úgy, hogy szeretnénk, de egyszerűen nem tudunk segíteni, például azért mert nincs rá anyagi lehetőségünk. Ezért született meg a Hopely, aminek a lényege a könnyű és ingyenes jótékonykodás. Funkcióját tekintve úgy működik, mint a Google, csak a keresés eredményeként befolyó bevételeket jótékony célra fordítják.

Amennyiben segíteni szeretnél például a bajba jutott állatoknak, a természetvédőknek, az éhezőknek vagy a beteg embereknek, semmi más dolgod nincs, mint használni a Hopelyt. A böngészőben kiválaszthatod, hogy mit szeretnél támogatni, a lehetőségek: élelmiszer és víz, orvoslás, természet; illetve az “összes ügy” opció kiválasztásával egyszerre mindegyik területen jótékonykodhatsz. A keresés funkciója úgy működik, mint a google vagy a bing esetében: A keresőszó beírásával megjelenik az ennek megfelelő találati lista.

“Fiatal vállalkozókként sosem volt elég időnk arra, hogy komolyabban foglalkozzunk adakozással és amikor adakoztunk az nem tűnt elégnek, nem tűnt fenntarthatónak. Képességeinket és tudásunkat bevetve nagyobb hatást akartunk elérni, hogy jobbá tegyük a világot. Egy vízió kezdett formálódni: mi lenne, ha egy olyan rendszert hoznánk létre, ami lehetővé teszi az emberek számára szerte a világon, hogy pénzt csináljanak jó ügyek támogatása érdekében anélkül, hogy megzavarnánk életüket, anélkül, hogy pénzt kérnénk el tőlük. Erről szól a Hopely: könnyű és ingyenes jótékonykodásról.” 

– írja a Hopely készítője.

A Hopely jelenleg a WWF (World Wide Fund), a Médecins Sans Frontieres (Orvosok Határok Nélkül) és a Bread for the World (Kenyeret a Világnak) szervezeteket támogatja a keresésből befolyó összegekből.

Forrás: ecolounge.huHopely