Jávorantilop született a debreceni állatkertben

0
298 megtekintés
Swing Szerelem Szulák
Jávorantilop született a debreceni állatkertben, a kilenc hónapnyi vemhesség után megszületett borjú a család hatodik tagja – közölte az állatkert igazgatója az MTI-vel szerdán.

Nagy Gergely Sándor tájékoztatása szerint a kis jövevény egészséges, a patások újszülötteire jellemző módon a születést követően néhány órával már lábra állt és jó étvágya van. Testvérei, a tavaly született Estrella és Zoard kíváncsian figyelik minden mozdulatát – fűzte hozzá.

A jávorborjú már birtokba is vette az Afrika-panoráma külső kifutóját, így a látogatók már láthatják a szépen cseperedő állatot – jelezte az igazgató. Hozzátette: szeretnék a nőstényt a látogatók segítségével elnevezni. A javaslatokat a debreceni állatkert és vidámpark Facebook oldalán kommentben várják, az ötletek közül a gondozók fognak választani.

A jávorantilop (Taurotragus oryx) Afrika lakója, Dél- és Kelet-Afrika füves, fákkal gyéren borított szavannáin él. A világ második legnagyobb antilopfaja, egy kifejlett jávorantilop bika akár az egy tonnás súlyt és a 180 centiméteres marmagasságot is elérheti.

Forrás: MTI
Fotó: Debreceni Állatkert, Növénykert és Vidámpark – Nagyerdei Kultúrpark Facebook