Január óta törvény tiltja a kis oroszlánok simogatását a magyar állatkertekben

0
395 megtekintés
Gyöngyös, 2016. február 23. Afrikaioroszlán-kölyök a Gyöngyösi Állatkertben 2016. február 23-án. A két nõstény és egy hím kölyök január 12-én született. MTI Fotó: Komka Péter
Swing Szerelem Szulák

Néhány nappal ezelőtt mi is beszámoltunk róla, hogy két nőstény és egy hím kölyök született a Gyöngyösi állatkertben. A hírnek sokan azért is örültek, mert úgy gondolták, hogy a korábbi évekhez hasonlóan most is lehetőség lesz az állatok simogatására, ám a rendelet miatt ez most megváltozik. Az állatkert egy közleményt is kiadott a Facebook-oldalán: a nemrég született öt kis oroszlánt a látogatók idén már nem cirógathatják.

“Otthon is egyre többen tartottak veszélyes állatot, ezért is változtattak a veszélyes állattartási szabályzaton, amire már három éve voltak tervezetek. Január 16-tól már csak a háziasított állatokat lehet megsimogatni, mint a nyúl, kecske, birka. Eddig ugyan nem volt így lekorlátozva, de mivel az oroszlánok is születésüktől kezdve veszélyes állatnak számítanak, így az új korlátozás érvényes az újszülöttekre is” – magyarázta Barcai Henrietta.

A bejegyzés alatt óriás kommentháború indult, előkerültek évekkel ezelőtt készült fotók azoktól, akik most is számítottak arra, hogy ismét megsimogathatják a csemetéket. Sokan nem értették, miért tiltják meg ezt, ám a lelkes állatvédők már tisztában voltak az új rendelettel, ami természetesen a kicsik érdekeit szolgálják.

Forrás: blikk.hu
MTI Fotó: Komka Péter