Itt vannak a jövő vakvezető reménységei

0
5 228 megtekintés
A jövő egyik vakvezető reménysége - Kép: Baráthegyi Vakvezető és Segítő Kutya Iskola Alapítvány
Swing Szerelem Szulák
Megszülettek a Baráthegyi Vakvezető és Segítő Kutya Iskola Alapítvány tenyésztői programjának első kiskutyái. Az alapítványnál természetesen hatalmas a boldogság, hiszen a 6 sárga kis apróságból (5 szuka, 1 kan), ha minden a tervek szerint alakul, akkor olyan kiemelkedő tehetségű vakvezető kutya lesz, mint édesanyjukból Fierából. 

Az alapítvány hosszútávú célja, hogy a jelenlegi, évenkénti 15 kutya képzését, a saját tenyészetükre alapozva megduplázzák.

Kép: Baráthegyi Vakvezető és Segítő Kutya Iskola Alapítvány

Fiera egyébként a világ egyik legismertebb vakvezető kutya iskolájától, a New York állambeli Guiding Eyes-től érkezet az Alapítványhoz, méghozzá váratlan karácsonyi meglepetésként, már a hasában a most született reménységekkel. A híres amerikai iskola a Vakvezető Kutya Iskolák Világszövetségén keresztül találkozott a Baráthegyiek egyedi módszertanon alapuló kiképzési programjával és olyan jó benyomást tettek munkájuk színvonalával a szakemberekre, hogy támogatásul Fierát küldték el ajándékba.

Fiera – Kép: Baráthegyi Vakvezető és Segítő Kutya Iskola Alapítvány

A hat kölyök 2018. január 19-én pénteken, 375 és 480 gramm közötti súllyal látott napvilágot, mindenki egészséges, mozgékony és eleven. Minden újszülött különböző színű szalagot kapott a nyakába születése után, hogy figyelemmel kísérhessék a gyarapodásukat és viselkedésüket.

A hős anyuka és kölykei – Kép: Baráthegyi Vakvezető és Segítő Kutya Iskola Alapítvány
Az apró szalagosok – Kép: Baráthegyi Vakvezető és Segítő Kutya Iskola Alapítvány

A Baráthegyiek jóvoltából a rózsaszín tappancsos apróságok fejlődését élőben is figyelemmel kísérhetjük, ha kedvünk van: Fiera

Kép: Baráthegyi Vakvezető és Segítő Kutya Iskola Alapítvány

Illetve az Alapítvány Kölyöknevelési Programot hirdetett azoknak, akik szeretnének segíteni felnevelni a jövő vakvezetőit. Aki az útmutatót elolvasva érez magában erőt, elszántságot és lelkesedést ahhoz, hogy elvállalja ezt a nemes küldetést, jelentkezhet önkéntes kölyöknevelőnek a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskolánál.

A részletes útmutatót ide kattintva éred el.

Forrás: Baráthegyi Vakvezető és Segítő Kutya Iskola Alapítvány/Facebook