Ismerd meg Forest-et, a zöld golden retiver kölyköt

0
30 975 megtekintés
Swing Szerelem Szulák
Láttál már zöld színű kiskutyát? Ha nem, most fogsz. Rio-nak, a három éves retrivernek nem rég kölykei születtek, egész pontosan kilenc és abból egyikük zöld színű lett. Louise Sutherland, Rio tulajdonosa igen csak meglepődött mikor meglátta a kiskutyát, de ha már így alakult, el is nevezte gyorsan Forest-nek.

Nem túl gyakori, hogy ilyen színnel szülessenek kiskutyák, de nem először fordul elő, Forest a negyedik a sorban. Legutóbb, idén februárban, Lancashire-ben született egy csokoládé színű labradornak zöld kölyke.

Úgy gondolják, hogy a különös színezetet egy biliverdin nevű epesav pigment okozza, amely a kutyák placentájában található. Ha összekeveredik az anyai magzatvízzel – a kölyökkutyát védő folyadékkal – az újszülött bundája elszíneződik.

“Mindenki a fedélzeten volt a szüléskor, de amikor a kölykök megérkeztek, észrevettük, hogy az egyik kölyke zöld szőrrel rendelkezik. Nem tudtuk elhinni” – mondta Sutherland asszony.

Természetesen utána jártak hogyan is történhetett mindez, így derült ki, hogy a placentával függ össze. Ugyan a kiskutya színe már kissé elhalványult, és hamarosan el is fog tűnni, azért kevesen mondhatják el magukról, hogy zöld kiskutyájuk volt.

Forrás: telegraph