Ismerd meg Dannielt, a világ legmagasabb, egy tonnás Holstein-fríz bikáját

0
6 364 megtekintés
Swing Szerelem Szulák
A genetika időnként furcsa dolgokra képes, ennek köszönheti a világ Dannelt, a Kaliforniában élő Holstein-fríz bikát, aki 2300 fontot nyom, ami kicsivel több mint 1 tonna és 6 láb, 4 hüvelyk (182, 88 cm plusz 10,16) magas, vagyis 193,04 centiméter, amivel kiérdemelte a világ legmagasabb bikája címet.

Gazdája, Ken Farley most abban reménykedik, hogy miután regisztrálta, bekerül a Guinnes Rekorderek közé. Az eddigi csúcstartó, egy sajnos betegségben mostanra már elpusztult tehén, Blosom, aki 6 láb és kicsivel több, mint 2 hüvelyk magas volt.

A bika, a méreteihez mérten is eszik. Egy átlagos tehén naponta kb. 10 kilogramm szénát és kb. 2 kilogramm gabonát fogyaszt. Danniel napi fogyasztása ennek négyszerese (az csak szénából 45 kg naponta!). Sőt vízből sem fogyaszt keveset, napi 100 gallont, ami több mint 370 liter.

Dannielt impozáns mérete ellenére gazdája, csak “nagy kutya”-ként írja le. Kezdettől látni lehetett, hogy hatalmas lesz, már 6 hónaposan is egy barátságos óriás volt. Ken nagy bánatára muszáj volt új otthont keresnie barátjának, mert nála nincs elég hely, egy ekkora állatnak. Most, gazdájától nem messze lakik, a Lost Coast Hay Farmon, ahol kényelmesen elfér, sőt már terveznek neki egy saját, méreteihez igazított istállót is, hogy télen is melegben legyen. Ken és családja pedig akkor mehet hozzá látogatóba, amikor csak akar.

Forrás: animalchannel