Ismerd meg Behatit, az oroszlánkölyköt, aki Simba imádnivaló modellje volt

0
875 megtekintés
Behati, a világ legimádnivalóbb modellje - Kép: Dallas Zoo/ Facebook
Swing Szerelem Szulák
Mielőtt az oroszlánok a szavanna fenséges királyaivá és királynőivé válnának, sok időt töltenek a bolyhos, világfelfedező és lelkesen imbolygó cukiság állapotában. Valószínűleg nincs ember a földön, aki egy ilyen tüneménygombócnak ellen tudna állni. 

A dallasi állatkert nem rég töltött fel egy videót Behatiról, a kisoroszlánról, abból az időből, mikor még csak egy hónapos volt. A videó különlegessége az, hogy az állatkert elárulta, bizony a kis Behati volt a legújabb Oroszlánkirály feldolgozásban, a kis Simba modellje.

BAHATI OR SIMBA?: The world's most famous lion cub may have gotten some of his moves from our very own Bahati! When Bahati was just a month old, we provided Disney with video of her movements for their animation team to use for motion and behavior reference when designing Simba in The Lion King. From walking on wobbly new legs, to licking milk droplets off of her face, we captured every moment, no matter how small. So now you MUST go see Disney's The Lion King (opening today!), and let us know if you see any bit of baby Bahati in Simba. P.S. we'll be at Alamo Drafthouse Dallas / Fort Worth in Lake Highlands this afternoon before the 4 pm showing! Stop by to get up-close with some of the animals on our Animal Adventures Outreach team.

Közzétette: Dallas Zoo – 2019. július 16., kedd

Az internetre feltöltött videót küldték át a Disney animációs csapatának, hogy élethűen tudják lemodellezni a kisoroszlán mozgását, cumizását és első ingadozói lépéseit. Természetesen, ennek hatására a videó még sokkal nagyobb sikert aratott, mint egyébként, Behati pedig világsztár azóta is.

Behati – Fotó: Dallas Zoo
Simba – Kép: Walt Disney Studios
Behati – Fotó: Dallas Zoo
Simba – Kép:  Walt Disney Studios

A kicsi oroszlán, azóta már elég nagy oroszlán hölgy lett és lassan eléri azt a méretet, amikor napi 5kg húst fogyaszt, ahogy minden felnőtt, a “vadonban vadászó” nőstény oroszlán. A hímek, akik a lustulás hívei, amúgy napi 7kg hússal tartják karban magukat. Az oroszlánok a vadonban 12-16 évig élnek, az állatkertben viszont akár 25 évig is elélnek.

Fotó: Dallas Zoo
Fotó: Dallas Zoo
THE LION KING – Young Simba, © 2019 Disney Enterprises, Inc. All Rights Reserved.
Fotó: Dallas Zoo

Forrás: boredpanda