Ingyenes ivartalanítási lehetőség Vas megyében

0
3 504 megtekintés
Kép: Pilis Budai Kutyamentők
Swing Szerelem Szulák
Olyan nőstény cicák és kutyák ivartalanítását vállalják díjmentesen Vas megyében, melyek rászoruló családokban élnek. Várják a jelentkezéseket!

Óriási probléma hazánkban is a rengeteg “felesleges” szaporulat. Nap mint nap jönnek világra kölyök kutyák és cicák, akik már eleve halálra vannak ítélve –  bizonyos szempontból ez az állatkínzás melegágya is. A család kutyáját meglátogatja a szomszédé, és hamarosan 5-6 kiskutyával gyarapodik a kutyalétszám. Etetni viszont elég azt az egyet is – a kölykökre semmi szükség. Nem egyszer pedig nem éppen humánus módon szabadulnak meg a kicsiktől…

A megoldás az ivartalanítás – lenne. A rutinműtét azonban költséges, hát még a rászoruló családok számára, akiknek egyébként is át kell gondolni, mire költenek el minden egyes forintot. És itt jön a svájci Susy Utzinger Alapítvány: segítségükkel évente több száz kutyát és macskát ivartalanítanak. Ezúttal Vas megyében vehetik igénybe a rászoruló gazdik a segítségüket: nőstény kutyájukat és macskájukat az Alapítvány és az Állatvédők Vasi Egyesülete jóvoltából ingyen ivartalanítják.

A részletek az Állatvédők Vasi Egyesületének Facebook posztjából derülnek ki:

Forrás: kutyabarathelyek.hu