Ilyen hangot adnak ki éjszaka a zsiráfok

0
385 megtekintés
Swing Szerelem Szulák

Egyes szakemberek úgy vélték, hogy magasságuk, nyakuk hosszúsága miatt, fizikailag képtelenek arra, hogy hangot bocsássanak ki, mások szerint azonban az elefántokhoz hasonlóan infrahanggal kommunikálnak, ami az emberi fül számára nem hallható.

Itt te is meghallgathatod:

A Bécsi Egyetem kutatócsoportja majdnem 1000 órányi különféle állatkertekben rögzített hangfelvétel alapján arra a következtetésre jutott, hogy a zsiráfok hangját az emberek is hallhatják. Rendkívül alacsony frekvencián persze, de dörmögő, mormogó hangot hallatnak. Az éjszaka rögzített mormogások frekvenciája 92 Hz körüli, ez még hallható, de nagyon mély. Változó hosszúságúak és különböző hangok kombinációjából tevődnek össze,  írták a kutatók a BMC Research Notes szabad hozzáférésű folyóiratban.

0227

Nagyon érdekes, hogy mikor a kutatók lejátszották a felvételt az állatkerti gondozóknak, mind azt mondták, hogy sosem hallották még ezt a hangot korábban. A kutatók még nem teljesen biztosak abban, hogy az egymással való kommunikációra használják a zsiráfok a mormogást, vagy csak horkoláshoz hasonló hangról van szó, de az is elképzelhető, hogy a zsiráfok így kommunikálnak egymással a sötétben.

Forrás: origo.hu, 444.hu
Leadfotó: en.wikipedia.org
Fotó:  7-themes.com