Ijesztő pillanatokkal ért véget az idei utolsó pamplonai bikafuttatás

0
267 megtekintés
Swing Szerelem Szulák

A látvány leginkább egy tömegkarambolhoz hasonlított, azonban autók helyett emberek és bikák ütköztek össze. Csodával határos módon a bikák szarvai nem sebesítettek meg senkit, azonban három embert kórházba kellett vinni az arénából. A futók közül még heten kerültek kórházba, esések miatti sérülésekkel.

Az idei utolsó futamra a sevillai Lora del Río nevű tenyészet Miura fajtájú bikáit választották a szervezők; ezek az állatok híresek arról, hogy az átlagosnál magasabbak és rendkívüli gyorsak. A pamplonai bikafuttatások időrekordját is ők tartják, 2 perc 5 másodperces idővel. A mostani futásuk ennél 15 másodperccel volt hosszabb. A 2016-os pamplonai bikafuttatás mérlege nyolc nap alatt 64 sérült, akik közül 12 embert szúrtak meg a bikák, két esetben súlyosabb sebeket okozva.

A legizgalmasabb és legveszélyesebb a második futam volt múlt pénteken, mert néhány bika megfordult, és elkezdett visszafelé futni, pánikot keltve a mögöttük szaladók között. Azon a napon volt a legtöbb, 16 sérült is. A bikafuttatások erre az évre befejeződtek Pamplonában, és a város védőszentje, San Fermín tiszteletére rendezett ünnepség is véget ér este a hagyományos, rendkívül látványos tűzijátékkal.

Forrás: MTI
Fotó: darkroom.baltimoresun.com