Így zajlik egy igazi állatbolond hétköznapja

0
331 megtekintés
Swing Szerelem Szulák

Zsolt reggel 6 órakor kel, a készülődés és a kávé után indul a munkába. 8 órakor már a vadaspark területén van, rövid egyeztetés után a kollégákkal indulhat a nap. 28 faj, több mint 120 egyedéért felel, ezért az első feladat, hogy körbejárja a kertet, ellenőrzi, hogy minden rendben van-e.

“Kiengedem a kifutóra a víziszárnyasokat, és a matuzsálemi kort megért hiúzunkat Hubertet, akit az esős időjárás miatt már jobb éjszakára behívni a sziklabelsőbe.”

A takarmány-előkészítő konyhában összekészíti a reggelit a növényevőknek és a menyétféléknek. Napraforgó mag, galamb magkeverék, nyúltáp, friss alma, barack, dió, keksz, száraz és nedves táp kerül a vödrökbe. A reggeli kiosztása közben az állatok friss vizet is kapnak, valamint kifutójukat és ketrecüket is rendbe rakja.

0256

9 órakor nyit a vadaspark. Egy kis kerti munka után kezdődik a kisállatsuli, ahol a parkot látogató gyerekek feltehetik a legmerészebb kérdéseiket is, Zsolt készségesen válaszol bármire.

“Ez remek alkalom arra ,hogy olyan ismereteket osszunk meg az állatokról, amik nem szerepelnek a tankönyvben, sztorikat mesélünk, kérdésekre válaszolunk. Eközben egyszerű feladatokkal megmozgathatjuk állatainkat fizikailag és mentálisan, valamint gyakorolhatunk olyan feladatokat is, amikkel egy állatorvosi vizsgálatot, vagy szállítást is megkönnyíthetünk.”

Később jöhet a látványetetés a farkasoknál, majd ellenőrizni kell, hogy a villanypásztor megfelelően működik-e. Később újra kisállatsuli, hiszen a gyerekek sosem fogynak ki a kérdésekből. Sajnos a szemetet is neki kell felszednie, ha a felelőtlen látogatók nem ügyelnek a tisztaságra.

0257

“14:45 Kisragadozó etetés előkészítése. Nagyjából 8-10 kilogramm húsit kell szétvágnom és kiporcióznom a  hiúzok, mosómedvék, nyestkutyák, holló, aranysakál, rókák, nyest, görények, macskabaglyok, uhu, vadmacska, pusztai sasok és szürke farkasok között. Mérleg hiányában úgy kell beállítanom a fejadagot, hogy a súlyuk stabil maradjon, lakjanak jól, de másnap délutánra éhezzenek meg, hogy ne legyen maradék. Koplaló napot nem tartunk.”

Fél ötkor eljön a munkaidő vége. Zsolt még marad, kezeli a begyulladt szemű fürjet.

0258

19:00 Utánanézek hány foga van egy mosómedvének. Ezt egy kis srác kérdezte az egyik eladás után, és nagyon zavar, hogy nem tudtam a pontos választ.  Nos, kedves srác, a válasz: 40.

A cikket teljes egészében ide kattintva olvashatod el!