Így éli az életét Julien, a Kecskeméti Vadaskert gyűrűsfarkú makija

0
588 megtekintés
Swing Szerelem Szulák

Freya, a maki anyja két utódot hozott a világra. Az ikrek közül a lányt továbbra is nevelte, de Julient kitagadta a csapatból. Hogy ez pontosan miért történt, azt nem lehet tudni, de annyi biztos, hogy a gyűrűsfarkú makiknál a nőuralom a normális, ezért mindig csak egy hím maradhat. Itt kezdődött el Julien és Dorottya története.

0180

Julien félénk és törékeny volt, három és fél hónaposan került gondozójához. Nem kellett hozzá sok idő, és a maki egyre jobban kezdte elfogadni pótmamáját. A lány minden áldott nap bejárt hozzá, akár az egész napot is együtt töltötték, hogy megbarátkozzanak. Dorottya nehezen hagyta magára a kicsit, nem akarta, hogy egyedül legyen.

“Sokszor könny szökött a szemembe mikor elaludt a vállamon vagy az ölemben. Anyjának fogadott el. Itt tapasztaltam meg, hogy egy nem háziasított kisállat is mennyire tud ragaszkodni az emberhez.”

0182

Julien egy idő után elkezdett harapni, ahogy az a makikölyköknél megszokható. Normál esetben az anya ilyenkor visszaharap, persze Dorottya nem tette. Fél évig tele volt különböző harci sérülésekkel, de ezt is átvészelte.

0179

“Úgy gondoltam ragaszkodása ivarérettségéig tart majd, de nem. Most elérte az ivarérett kort és még mindig szeret és élete fő motivációjának tart. Hogy honnan tudom ezt? Érzem és látom. Hív és sír utánam a mai napig, nyalogat, tisztogat, bújik, dorombol. Igen, dorombol mint egy kiscica.”

A gyűrűsfarkú makik kezei már-már emberiek, Julien is könnyen fejezi ki az érzelmeit velük. Dorottya azt imádja a legjobban, mikor Julien megfogja az arcát és magához húzza őt, hogy megnyalja.

0181

“Sosem bántana, akár csukott szemmel is bemennék hozzá, egyek lettünk ezalatt a pár év alatt, két test és egy lélek. Az én kis tündér maki gyerekem lett. Az életem neki szántam, mert “felelős vagy azért akit egyszer megszelídítettél” és ezt én így is gondolom, és ő is.”

Julient te is bármikor meglátogathatod a Kecskeméti Vadaskertben!