Igenis lehet másképp: a világ első állatos cirkusza élő állatok nélkül

0
7 272 megtekintés
Kép: wien.info
Swing Szerelem Szulák
A német Roncalli Cirkusz 1976-os alapítása óta klasszikus állatos cirkuszként működött egészen mostanáig. A világon elsőként mutatták meg, hogy igenis lehet élő állatok nélkül, de mégis állatos cirkuszt csinálni, az eredmény pedig lenyűgöző lett. 

Köztudott, hogy az állatos cirkuszok működését folyamatosan szigorítják, nagyon helyesen, sőt egyre több ország tiltja be a vadállatok és háziállatok cirkuszban való szerepeltetését és tartását. A klasszikus cirkuszok viszont a legnagyobb sikereiket az állatos számaiknak köszönhetik, olyannyira, hogy az emberek nem szeretnek tudomást venni a megfélemlítésen alapuló idomításról, rabságban élő állatokról és a sokszor etikátlan és nem megfelelő tartásról – írja a joy.hu.

Kép: Optoma EMEA – YouTube

Azok a cirkuszok, amik főként a vadállatos számaikból élnek meg, be nem ismernék, hogy az állatok nagyon sok esetben nem megfelelő, vagy borzalmas körülmények között élnek, mert ez éri meg. És akkor jön a német Roncalli cirkusz, ahol több mint 40 év után szakítottak a klasszikus cirkuszi modellel és bebizonyították, hogy igenis lehet másképpen. Élő állatok helyet hologram technológiával viszik az állatokat a porondra elképesztően látványos és meghökkentő módon.

Kép: Optoma EMEA – YouTube
Kép: Optoma EMEA – YouTube

A technikát az Optoma fejlesztette ki, 32 méter széles és 5 méter magas mozgó 3D hologram képekkel töltik meg az arénát és nyűgözik le a nézőket.

Most október végéig Bécsben tekinthető meg az előadásuk.