Idősek otthona épül kutyáknak Nagykátán

0
219 megtekintés
Swing Szerelem Szulák

“Egyelőre a telepet kell rendbe tenni, szerencsére elég nagy a terület, de sok minden felújításra szorul. Az ajtókat, ablakokat felszereltük, ám sok érdemi munkát csak tavasszal tudunk elkezdeni” – mesél a Cerberos munkatársa, Gerenyi Kata a bors.hu-nak.

Az Ezüstévek első lakója Bubu lesz, akinek történetét már jól ismerjük. A 26 kilóra soványodott 10 éves ebet tavaly augusztusban mentették meg sorsától, mikor rábukkantak egy miskolci tanyán.

A kutyáknak készülő idősek otthonának hallatára rengeteg önkéntes kezdett segíteni, az állatvédő egyesület főleg építőanyagokat vár a felajánlóktól, beton, csavarok, járólapok és tyúkólháló kellene ahhoz, hogy még idén elkészüljön az otthon.

“Sok menhely van, de ilyen még nem volt, ezért specializálódunk. Szeretnénk legalább száz állat befogadására alkalmassá tenni a helyet. Hétvégenként családok jöhetnének látogatni a kutyusokat, lenne külön szalonnasütő rész, és az ebeket simogatni is lehetne” – meséli Kata. – “Később akár lovak és más állatok is élhetnének itt.”

Forrás: bors.hu
Fotó: everythreeweekly.com