Hortobágyi darumese kicsiknek és nagyoknak

0
840 megtekintés
A két jóbarát - Hortobágyi darumese - kép: Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság - YouTube
Swing Szerelem Szulák
Ha darvak, akkor Hortobágy. A világ egyik legnagyobb testű röpképes madárfajának egyik vonulási útvonala ősszel Magyarország felett vezet, évek óta pedig százezernél is több daru pihen meg ilyenkor a Hortobágyon. A daruvonulás minden korosztály számára fantasztikus élmény, de most egy játékosan tanító mesefilmen is átélhetjük és jobban megismerkedhetünk ezekkel a madarakkal. 

A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság és a Kecskeméti Rajzfilmstúdió közös együttműködése során – óvodások és kisiskolások számára – pályázati forrásból készült el Hortobágyi darumese címmel egy 14 perces rajzfilm, mely játékosan tanítja a kicsiket a védett madarak és természeti értékek megóvására.

Hortobágyi darumese – kép: Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság – YouTube

A mese egy daru család költözéséről szól. A Hortobágy az úti cél, egy színes sziget, tele élettel, ám a kicsi daru semmit nem tud erről a világról. Szülei buzdítására azért csak nekiindul az unatkozó kamasz felfedezni a vidéket. Unkák, farkaspókok, rackajuhok, seregélyek és még sok más érdekes állat között vezet a kis daru útja, közben pedig szert tesz egy igazi barátra is egy puli személyében, aki lelkes szakértőként bevezeti a Hortobágy rejtelmeibe.

Egy biztos, a Hortobágyi darumese nem csak kicsinek ajánlott, felnőttek számára is remek élmény. A kedvesen és szeretettel megrajzolt karakterek bárkit elvarázsolnak és mire véget ér a röpke negyed óra, te is szeretnél ott heverni a végtelen tájon a kis daruval és puli kutyával csillagokat lesve a hortobágyi éjszakában.