Homokfürdővel ünnepelte szabadulását az idős elefánt – videó

0
3 744 megtekintés
Swing Szerelem Szulák
Állatvédőknek és önzetlen adományozóknak köszönhetően végre szabadon, láncok nélkül élhet az az idős elefánt, akit az indiai Mahárástra államban évtizedeken át különböző ünnepek látványosságaként használtak.

A Gajraj nevű elefántot még kiskorában vették el az anyjától, és először esküvői ajándék volt, később pedig vallási szertartásokon és különböző ünnepeken kellett szerepelnie. Az öreg és betegeskedő állattal a gazdái nem törődtek. A láncon tartott elefántot 50 évnyi fogság után szabadították ki a Wildlife SOS elnevezésű szervezet munkatársai, akik a hatóságok segítségével, illetve rendőri jelenléttel szállították el az állatot, mert félő volt, hogy a kiszabadítását a helyiek megpróbálják megakadályozni.

A kiszabadított elefántot Mathurába szállították, ahol a segélyszervezet egy elefántközpontot működtet, itt több hozzá hasonló sorsú állat is él. A központban az adományozók felajánlásinak köszönhetően tudják finanszírozni a sokat szenvedett ormányosok rehabilitációját és orvosi ellátását.

Erre Gajraj-nak is nagy szüksége van fizikai és mentális sérülései miatt. Az elefánt ugyanis részlegesen megvakult és különböző ízületi gondokkal küzd, valamint a láncok miatt számos seb és tályog borítja lábait.

Az idős elefánt azonban végre méltó körülmények között élhet, s láthatóan nagyon tetszik neki új otthona, ahol fajtársai között lehet, és a lehető legjobb ellátásban részesül élete végéig. Az idős elefánt egyébként önfeledt homokfürdővel és egy hosszú sétával ünnepelte meg kiszabadulását. Az állat öröméről és a mentőakcióról egy videót is közzétett a szervezet.

Forrás: wildlifesosindia ,erdekesvilag.hu