Zsilipnyitás és tavaszi haltelepítés a Balatonon

Hírek  |   2016. február 09.  |     918

A Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. hétfőn megkezdi a tavaszi haltelepítését, amelynek során 60 tonna háromnyaras pontyot ereszt a tóba – közölte az MTI-vel a társaság vezérigazgatója.

Tweet about this on TwitterGoogle+Pin on PinterestShare on Facebook

Szári Zsolt elmondta: évente 300 tonna pontyot kell telepíteniük a Balatonba. Az idei telepítést a Balaton nyugati medencéjében kezdik meg. Egyfelől azért, mert a keleti medencébe ősszel több halat engedtek a vízbe, másrészt megkezdték a Sió-zsilip nyitását, ahová hamarosan kihelyezik az angolnacsapdákat, és szeretnék elkerülni, hogy a frissen telepített halak azokban kössenek ki.

Keszthely, 2016. február 9. Pontyokat eresztenek a Balatonba a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. munkatársai Keszthelyen 2016. február 9-én. A cég elõzõ nap kezdte meg a tavaszi haltelepítést, amelynek során 60 tonna háromnyaras pontyot eresztenek a tóba. MTI Fotó: Varga György

Keszthely, 2016. február 9.
Pontyokat eresztenek a Balatonba a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. munkatársai Keszthelyen 2016. február 9-én. A cég elõzõ nap kezdte meg a tavaszi haltelepítést, amelynek során 60 tonna háromnyaras pontyot eresztenek a tóba.
MTI Fotó: Varga György

A Balaton vízszintje hétfőn 124-125 centiméter volt. A hivatalos vízszabályozási maximum 110 centiméter, az elmúlt évek gyakorlata szerint azonban 120 centiméterig engedik le a tó vízét, számolva a szárazabb nyári hónapokkal.

Forrás: MTI
MTI Fotók: Varga György
hirdetés

Ez is tetszhet

Tweet about this on TwitterGoogle+Pin on PinterestShare on Facebook

Hozzászólások

hozzászólás

ZooShop