Új madárrészleg a Budakeszi Vadasparkban

Zoo  |   2016. augusztus 02.  |     281

A Budakeszi Vadaspark 2010 óta folyamatosan zajló felújításának és korszerűsítésének újabb lépéseként a madárrészleg esztétikai, valamint állat- és egészségvédelmi változásokon esett át. Az újításoknak köszönhetően a látogatók mostantól szebb és még élhetőbb környezetben láthatják az ott vendégeskedő szárnyasokat.

Tweet about this on TwitterGoogle+Pin on PinterestShare on Facebook

A madárrészleg faépítményei az 1979-ben nyílt Budakeszi Vadaspark legpatinásabb létesítményei közé tartoztak – és mint ilyeneket, az idő vasfoga kikezdte. A vadaspark szakemberei ezért a röpdesor régi faszerkezetét felújították, a felületkezelés során pedig új színt kapott. Az új, világosabb borításnak köszönhetően a ketrecek szebbek, beláthatóbbak, élhetőbbek lettek, a látogatók ezáltal még közelebb érezhetik magukhoz az ott élő állatokat.

0335

Szilágyi Zsolt, a Budakeszi Vadaspark gondozója elmondta:

“Az esztétikai „ráncfelvarráson” túl a felújításnak állat- és egészségvédelmi okai is voltak. A régi faszerkezet meglazult elemei miatt a madarak jobban ki voltak téve a kisragadozóknak, például a nyesteknek. A megújult és megerősített madárrészlegnek köszönhetően most ez a veszély elhárult. Továbbá átalakítottuk az egyes ketrecek berendezését is, méghozzá fajspecifikusan, hogy minden egyes lakónk igényeit a lehető legmegfelelőbb módon tudjuk továbbra is kiszolgálni. A baglyok lábkímélő, műfüves megoldásnak örülhetnek, és újabb társas kifutókat is kialakítottunk, hogy a békésen egymást megtűrő madárfajokat, például a szarkánkat és a kacsákat együtt lehessen látni.”

A megújult madárrészleg két szajkónak, egy hollónak, két macska-, illetve egy gyöngybagolynak, két fácánnak, egy szarkának és egy komplett kacsaállománynak fog az eddiginél is még szebb otthont nyújtani. A megszépült röpdesor mellé a Budakeszi Vadaspark szakemberei felújított pihenőrészt is kialakítottak padokkal, az egyes madarakhoz pedig új, az eddiginél is bővebb tudnivalókat tartalmazó információs táblák kerültek.
hirdetés

Ez is tetszhet

Tweet about this on TwitterGoogle+Pin on PinterestShare on Facebook

Hozzászólások

hozzászólás

ZooShop