Tízszeres anyuka lett Bambi, a Fővárosi Állatkert antilopja

Zoo  |   2016. május 25.  |     2671

Tízedik borjának adott életet Bambi, a termékeny indiai antilop. A kicsi május 14-én született, és a fajra jellemző módon általában a kifutó kevésbé feltűnő részein, például a kővel körülrakott fák tövében szokott pihengetni.

Tweet about this on TwitterGoogle+Pin on PinterestShare on Facebook

A kicsi megfigyeléséhez nem árt tudni, hogy a borjak csak ritkán mozognak együtt a felnőttekkel, ehelyett inkább valamilyen kevésbé feltűnő helyen szoktak pihenni. Így tesz a mostani borjú is, így leginkább a kifutóban álló fák tövében vagy a szárazárok sarkában érdemes keresni. Esetleg a szomszédos takin kifutóban, ugyanis az indiai antilopok szabadon átjárhatnak termetes szomszédjukhoz, és ezzel a lehetőséggel a kicsi is szokott élni.

0231

A gondozók most azt igyekeznek kifigyelni, hogy milyen ivarú lehet a jövevény. Ennek alapján fog majd nevet is kapni a későbbiekben. Azt már most lehet tudni, hogy E-betűs nevet fog kapni, mivel az indiai antilopoknál az a szokás alakult ki, hogy a korábbi tenyészhím, Bambino utódai B-betűs, a vérfrissítésként érkezett Enzo utódai viszont E-betűs neveket kapnak.

Forrás: zoobudapest.com
hirdetés

Ez is tetszhet

Tweet about this on TwitterGoogle+Pin on PinterestShare on Facebook

Hozzászólások

hozzászólás

ZooShop