Tarajos sül bébi született a Nyíregyházi Állatparkban

Zoo  |   2016. április 13.  |     1371

105 napnyi vemhesség után, szőrös-sörtés bundával jött a világra, tüskéi ekkor még nagyon puhák voltak, de néhány óra után megkeményedtek. Anyja, a testén kissé oldalt ülő csecsbimbókból szoptatja, így a kicsi nem sérti meg magát a tüskékkel. Néhány hét elteltével az apróság már szilárd takarmányt: gumókat, gyökereket-gyümölcsöket, rovarokat is fogyaszt majd, de anyja még ezután is hosszú hetekig szoptatja.

Tweet about this on TwitterGoogle+Pin on PinterestShare on Facebook

Az állatkertben jelenleg négy ivarérett állat él, valamint az újszülött csöppség is. Mindannyian éjszakai életmódot folytatnak, és bár táplálékukat egyedül szerzik be, napközben szívesen pihennek egymáshoz bújva.

039 041

Az Afrikában és Dél-Európában élő állat testének nagy részét éles, fekete-fehér tüskék borítják. Ezek a módosult szőrszálak remek fegyvernek bizonyulnak, ugyanis ha az állat veszélyben érzi magát, tüskéit felmereszti és hangosan zörgeti. Amennyiben a veszély nem szűnik meg, az állat a farát támadója felé fordítva hátrál. Ezek a tüskék akár 54 centiméter hosszúságúak is lehetnek.

Forrás: Nyíregyházi Állatpark Facebook
hirdetés

Ez is tetszhet

Tweet about this on TwitterGoogle+Pin on PinterestShare on Facebook

Hozzászólások

hozzászólás

ZooShop