Szombaton indul a szezon a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatparkban

Zoo  |   2016. március 11.  |     995

Szombaton ismét megnyitja kapuit a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatparkja Szarvason – tájékoztatta az igazgatóság csütörtökön közleményben az MTI-t. Mint írják, újdonságok egész sorával várják az érdeklődőket az Anna-ligetben.

Tweet about this on TwitterGoogle+Pin on PinterestShare on Facebook

A télen egy tölgyekkel, kőrisekkel és szilfákkal tarkított erdőrészletben kialakítottak egy fotóslest. A félig föld alá süllyesztett leskunyhóból speciális üvegen keresztül, észrevétlenül lehet megfigyelni és lencsevégre kapni a közeli itatónál szomjukat oltó énekesmadarakat, karvalyokat, mókusokat, őzeket. Az ökoturisztikai szezon kezdetére óvodások, kisiskolások és tizenévesek részére környezeti nevelési munkafüzetek készültek el, amellyel az idelátogató gyermekek számára nyújtanak szakmai segítséget a látogatóközpontban látottak értelmezéséhez.

Szintén újdonság, hogy vakok és gyengénlátók számára részleges akadálymentesítést alakítottak ki, több helyen Braille-írással, tapintható térképpel ellátott információs pontokat helyeztek el, és az idei szezonban elindítják az audio guide szolgáltatást is.

Új interaktív, értelmező táblasorral bővült a tavaly átadott, hétezer literes akváriumrendszer, amelyben békés, ragadozó és adventív (behurcolt, betelepített) halfajok kaptak helyet. Érdekesség, hogy az akváriumban a 2016-os év halának választott compó több példányát is megfigyelhetik a látogatók. Az óvodások és kisiskolások számára – akik esetenként nem bírják a hosszabb túravezetéseket – játékos zoopedagógiai programokat szerveznek.

Szombaton, a nyitás napján, délelőtt 10 órától Kikeleti séta az Állatparkban címmel közel kétórás, látványetetéssel egybekötött szakvezetéses túrát tartanak. A program során mintegy 50 állatfaj csaknem 100 egyedét figyelhetik meg a látogatók – írják a közleményben.

Forrás: MTI
Fotó: kimehorn.blogspot.hu
hirdetés

Ez is tetszhet

Tweet about this on TwitterGoogle+Pin on PinterestShare on Facebook

Hozzászólások

hozzászólás

ZooShop