Oroszlán Szonja örökbefogadott egy oroszlánt

Zoo  |   2016. július 21.  |     280

Csak rövid időre látogatott haza az Egyesült Államokból Oroszlán Szonja, de a közismerten állatbarát színésznő ezúttal sem tétlenkedik itthon: a budapesti Állatkerti Alapítvány programja keretében örökbe fogadta Basilt, a Budapesti Állatkert fenséges hímoroszlánját.

Tweet about this on TwitterGoogle+Pin on PinterestShare on Facebook

Oroszlán Szonja az örökbefogadáskor elmondta:

számára nem volt kérdés, hogy ezt a gyönyörű nagyvadat fogadja örökbe, és így támogassa a budapesti Állatkerti Alapítványt, hiszen már korábban is volt egy örökbefogadott oroszlánkölyke. Első ránézésre úgy tűnhet, az oroszlánokat a névazonosság miatt kedveli a színésznő, pedig nem erről van szó: azért tartja különösen fontosnak ezt a fajt, mert a kritikusan veszélyeztetett ázsiai oroszlánok populációja mára alig néhány ezer egyedet számlál, és természetes életterük néhány száz kilométerre korlátozódik Ázsiában.

0163

0165

Nem véletlen, hogy Magyarországon egyedül Budapesten láthatóak ezek a fenséges állatok. Basil, a hím 7, párja, a nőstény Kankai pedig 8 éves.

Oroszlán Szonja elmondta, hogy az örökbefogadás nemcsak kitűnő ajándék lehet, hanem az állatok támogatásának is nagyszerű módja, amellyel ténylegesen a Budapesti Állatkert lakóinak mindennapi jóllétéhez, és egészséges életéhez járulhatnak hozzá a nevelőszülők.

Fotók: Nádai Gábor / zoozoo.hu
hirdetés

Ez is tetszhet

Tweet about this on TwitterGoogle+Pin on PinterestShare on Facebook

Hozzászólások

hozzászólás

ZooShop