Még egy lajhárbébi született Budapesten

Zoo  |   2016. február 25.  |     1313

Banya decemberi ellése után két hónappal a másik lajháranya, Lili is világra hozta a maga utódját. Így már két lajhárkölyök cseperedik a Fővárosi Állat- és Növénykert Pálmaházának abban az oldalszárnyában, ahol a lajhárok, az éji majmok és az aranykezű tamarinok közös otthona van.

Tweet about this on TwitterGoogle+Pin on PinterestShare on Facebook

Az év elején egyszer már írtunk a lajhárok örvendetes szaporodásáról, sőt, akkori cikkünkben részletesen bemutattuk az egész budapesti lajhárcsaládot. Most azonban újra van mesélnivalónk a lajhárok háza tájáról, ugyanis Banya után a másik anyaállat, Lili is világra hozta a maga utódját. Az apróság február 18-án született, tehát alig két hónappal lemaradva Banyától.

0209

Lili egyébként történetesen Banya lánya, a mostani kölyök tehát Banya unokája is egyben. S még csak nem is az első, hiszen Lili immár harmadik alkalommal adott életet egészséges utódnak. Ha ehhez még hozzávesszük, hogy Lili csak ősszel múlt hatéves, világos, hogy örökölte anyja termékenységét. A kicsiről még nem tudni, hogy milyen nemű, ezért aztán nevet is csak később fog kapni.

Forrás: zoobudapest.com
hirdetés

Ez is tetszhet

Tweet about this on TwitterGoogle+Pin on PinterestShare on Facebook

Hozzászólások

hozzászólás

ZooShop