Közelebb a természethez, közelebb az állatokhoz – 33 éves a Miskolci Állatkert és Kultúrpark

Programok, Zoo  |   2016. augusztus 17.  |     1103

A Miskolci Állatkert és Kultúrpark idén ünnepli megnyitásának 33. évfordulóját. Ebből az alkalomból augusztus 20-án, szombaton egész napos ünnepi programokkal, meglepetésekkel várják látogatóikat.

Tweet about this on TwitterGoogle+Pin on PinterestShare on Facebook

Közelebb a természethez, közelebb az állatokhoz – ezt vallják 33 éve és ezért tesznek naponta, így mondhatjuk, hogy születésnapjuk hasonlít az összes többi napjukhoz. A Miskolci Állatkert és Kultúrpark – korábbi nevén Vadaspark – öt kontinens több mint 120 állatfajának közel 700 egyedét mutatja be különleges erdei környezetben. A fák között sétálva a Kárpát-medence vadon élő állatai mellett egzotikus fajokkal, ősi magyar és távoli tájakon élő háziállatokkal is megismerkedhetnek a vendégek. Az állatkert területe a Bükki Nemzeti Parkkal szomszédos, így annak természetes növény- és állatvilágából is ízelítőt nyújt. Mindemellett völgyhíddal, magaslessel és ezen ünnepnap alkalmából félóránként interaktív látványetetéssel, állatbemutatókkal és állatsimogatókkal, családi totóval, kreatív foglalkozásokkal, játékokkal és állatkerti kulisszatitkokkal várják a játékos kedvű gyermekeket és felnőtteket.

A Miskolc Állatkert Facebook-oldalán is együtt hangolódtak a születésnapra. 33 hét – 33 év játékunkban a 33 héten át hibátlan választ adók közül augusztus 20-án, az Állatkertben 5 nyertest sorsolnak ki. A nyeremények között éves állatkerti bérlet, Miskolc Pass kártya vagy miskolci fürdőbérlet egyaránt megtalálható, s ha a szerencsés játékos is kint van a helyszínen, úgy azonnal átveheti nyereményét.

Ebben az évben is az európai állatkertek Let it Grow: Enged élni! természetvédelmi kampányához csatlakozva több kiállítással, különleges témaasztalokkal és madárgyűrűzéssel is szeretnék felhívni a látogatók figyelmét a biológiai sokféleség megőrzésének fontosságára.

Ünnepeljünk együtt a Miskolci Állatkert 33. születésnapján, közelebb a természethez, közelebb az állatokhoz!

Fotó: Veress Tamás
hirdetés

Ez is tetszhet

Tweet about this on TwitterGoogle+Pin on PinterestShare on Facebook

Hozzászólások

hozzászólás

ZooShop